Pe tarâmul de dincoace

Lucruri pe care le gândesc atunci când nu gândesc

Colţul de stradă

Posted by nedeia pe 17/10/2008

Aveam de gând să scriu despre bucureşteanul de la colţul străzii, dar mi-am dat seama că ar fi prea puţin şi prea clasic. Aşa că o să încerc să vorbesc despre colţul străzii. Simplul colţ al străzii.

La colţul străzii se întâmplă multe şi nu neapărat pe partea luminată a trotuarului.  Oameni care veghează, vigilenţi, într-o aparentă nepăsare, cine vine din stânga şi cine vine din dreapta. Cerşetori întinzând mâna când în stânga, când în dreapta. Copii jucând te miri ce, alergându-se şi pitindu-se. Şuţi pândind sau fugind. Dame de consumaţie care numai dame nu mai sunt, îmbrăcate îngrozitor de grosolan. Şi câte şi mai câte poţi încă vedea… Seminţe scuipate pe jos, gume de mestecat, mucuri de ţigări, pachete goale, ambalaje de tot felul. Şi să nu uităm de mirosurile de pe la colţuri, când omul nu mai are răbdare să ajungă acolo unde împăratul merge pe jos. Mai rar vezi şi coşuri de gunoi.

Colţul străzii e şi loc de rendez-vous. Încă. Vezi tineri înfriguraţi scrutând străzile, citeşti pe chipul lor întrebarea: din ce parte vine? Se vînd flori şi îngheţate tot la colţul străzii, la confluenţa drumurilor. Ziare, reviste, tichete.  Un bătrân nesigur care nu ştie în ce parte să meargă, sau care poate doar îşi măsoară puterile de a traversa, ştiind că maşinile nu dau doi bani pe dreptul lui de a taversa pe trecerea de la colţul străzii.

Avem stâlpi de telegraf (nu, mint, nu mai avem) fugăriţi de câini. Avem pisici care traversează de-a curmezişul prin toată intersecţia creând panică printre şoferi şi printre iubitorii de pisici.

Avem şi mici şi bere pe la te miri ce serbare, împărţitori de ziar gratis, oameni ce vând cărţi poştale făcute de orfani, sondaje de opinie. Avem semafoare, stâlpi de iluminat, treceri pentru pietoni prost marcate şi nerespectate de şoferi. Treceri de pietoni înnecate de maşini parcate… Avem, uneori , flori…

Ce mai avem pe la colţuri? Nu vă sfiiţi să trimiteţi un conentariu despre părerea voastră referitoare la colţul străzii..

Anunțuri

Un răspuns to “Colţul de stradă”

  1. Gasesti tot felul de chestiute aiuristice. Gasesti copii – puradei care au mucii pana in gura dar se uita la tine foarte obraznic si cu o maturitate ce te linisteste daca te gandeai cumva sa ii urechezi, gasesti cate o masina pocnita in intersectie si uitata acolo de prorietar cateva saptamani, damele de consumatie nu le-am vazut… doar pe DN1 am vazut o masina de politie cu doua asemenea dame…dar asta este altceva
    mai vezi canalizari hraparete si infometate gata sa te prinda cel putin de glezna daca nu sa te inghita cu totul, vezi masini extrem de scumpe care costa cat o garsoniera parcate intr-un stil de maxima nesimtire, vezi lantul de aur gros si apoi din intuneric apare si gatul la fel d eintunecat al unui macho…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: