Pe tarâmul de dincoace

Lucruri pe care le gândesc atunci când nu gândesc

Cele patru legaminte

Posted by nedeia pe 09/01/2009

„Fiti impecabili in tot ceea ce spuneti!”
Nu rostiti decat adevarul. Nu afirmati decat ceea ce ganditi cu adevarat. Nu folositi cuvintele pentru a jigni sau pentru a barfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicati puterea cuvantului in sensul adevarului si al iubirii.

„Nu luati nimic personal!”
Nimic din ceea ce fac altii nu are vreo legatura cu voi. Tot ce afirma si tot ce fac ei este proiectia propriei lor realitati, a propriului lor vis. Daca deveniti imuni la opiniile si la actiunile celor din jur, nu veti mai fi victimele unei suferinte inutile.

„Nu faceti presupuneri inutile!”
Cautati in voi curajul de a pune intrebari si de a exprima ceea ce doriti cu adevarat. Comunicati cu cei din jur cat mai clar cu putinta, evitand astfel neintelegerile, tristetea si dramele inutile. Acest legamant este suficient pentru a va transforma radical viata.

„Faceti intotdeauna tot ce va sta in putere!”
Nu uitati insa ca eficienta noastra maxima se schimba de la o clipa la alta, la fel cum starea organismului difera atunci cand acesta este sanatos de momentul cand este bolnav. Indiferent de circumstante, faceti tot ce va sta in puteri. Veti evita astfel autojudecarea, criticile si regretele inutile.

Vi se pare simplu, nu-i aşa? Mă întreb de câte ori în viaţă am încercat să ne ghidăm conştient după aceste patru principii. Eu una fac eforturi in acest sens şi de multe ori am dificultăţi. Vă învit să le citiţi şi să cugetaţi la ele… şi să le aplicaţi.

Nu am inventat eu aceste patru legăminte. Le găsiţi frumos discutate în cartea „Cele patru legăminte” scrisă de Don Miguel Ruiz. O găsiţi de cumpărat la editura MIX.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Cele patru legaminte”

 1. umbre said

  sunt niste linii de referinta ce acopera destul de mult din felul in care privim, primim si actionam..

  Cred ca cel mai dificil dintre toate e sa tii pasul cu ultima..pentru ca odata ce ai inceput sa le aplici pe celelalte, eficienta ta creste..si iti trebuie o motivatie din ce in ce mai mare, mai puternica..o motivatie pe masura.

  In rest, celelalte sunt mai accesibile. a 3a e usor impotriva „naturii” noastre, dar dupa cum spunea un proverb bun”prostu moare de grija altuia”..de aici intelege fiecare ce doreste:)

  Succes in implementarea lor in viata de zi cu zi:) se merita din plin!:) iti ofera o liniste cum greu o dobandesti. Adauga detasarea de orice subiect astfel incat sa poti privi totul din afara „cutiei” si actiunile iti vor fi mult mai bune, potrivit contextului..desi uneori pot fi criticate..atat actiunile cat si tu pt ca le`ai facut..dar in timp, se vor vedea rezultatele si ele vor spune singure ce si cum:)

 2. Vlad said

  Am citit-o in engleza cam acum 3-4 luni. Este o carte care poate schimba vieti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: