Pe tarâmul de dincoace

Lucruri pe care le gândesc atunci când nu gândesc

De băgat la ghiozdan

O să postez aici câteva din reţetele pe care le mai încerc eu. Nimic cu carne , că nu servesc.

Biscuiţi cu ghimbir

200 de grame zahar tos
50 ml apa
1 lgt bicarbonat (am pus praf de copt)
540 g faina
coaja rasa a unei portocale mari
1 lgt scortisoara macinata
100 grame zahar brun
ceva nuci, stafine , ce iti trece prin cap
ghimbir proaspat de la mega image, cam 1/2 din caserola curatat si dat prin razatoare
200 g unt
––
1. la foc mediu se fieb 5 minute apa cu cele 200 de grame de zahar, apoi se topeste in compozitia asta tot untul si se lasa la racit
2. intr-un vas in care poti sa si framanti un pic cu mainile, se pun faina, bicarbonatul, scortisoara
3. se pune rasatura de ghimbir si portocala in compozitia de la punctul 1 (cat mai e calda) si se amesteca
4. cand s-a mai racit dar nu de tot maclavaisul, se toarna peste faina si se amesteca pana se obtine un aluat lipicios
(la mine chiar se lipea de maini)
5. intr-o bucata de folie din aia transparenta se ia aluatul, se face o forma ca un salam, se inveleste si se baga la frigider. se lasa acolo de la o ora pana cand ai chef sa faci biscuitii (eu am facut compozitia acum 2 zile si le-am copt azi)
6. cand ai chef de copt, se ia’ salamul astfel format si cat timp e inca tare se taie cu un cutitas bine ascutit felii subtiri (cam max 5 mm grosime)
7. zaharul brun se amesteca tot cu vreo 30-50 ml apa si se fierbe, sa se faca un sirop; ai nevoie de o pensula ca sa ungi biscuitii
8. se pun biscuitii taiati pe hartie de copt, in tava, se pune deasupra daca ai chef stafide (dar se for arde), nuci, migdale, ce are omul prin casa.
atentie, eu am descoperit ca mai bine umplu biscuitii cu stafide, ii fac sfere cu mana ca sa raman stafida in mijloc, o turtesc un pic si o pun in tava
9. inainte de a da la copt pana se rumenesc pe margini si pe suprafata , le dau un strat de sirop pe care tocmai l-am facut din zahar brun.

in medie 12-14 minute cred ca am copt fiecare rand de biscuiti, ma rog, ochiometric, sa para prajiti dar sa nu se arda


Sa mai adaugam si un pranz bun si rapid:

Anunțuri

3 răspunsuri to “De băgat la ghiozdan”

  1. adia said

    Si pranzul? 🙂

  2. nedeia said

    cred ca nu a am pus linkul :-)))

  3. adia said

    Nici o noutate in aceasta sectiune? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: